Alternativ till Hemnet

Hemnet är en svensk webbplats som hjälper människor att hitta bostäder. Det är en av de mest populära webbplatserna i Sverige och används av både privatpersoner och fastighetsmäklare.

På Hemnet kan du hitta en bostad som säljs av en mäklare. Webbplatsen har filter som gör att du kan begränsa din sökning utifrån faktorer som läge, pris och typ av fastighet. Men det finns faktiskt vissa konkurrenter till Hemnet och de ska du få reda på om du fortsätter läsa.

Hemnet konkurrent

De tre största konkurrenterna till Hemnet är Booli.se, Boeno.se och Bovision.se. Läs vidare för att få mer information om vardera konkurrent.

Booli vs Hemnet

Booli.se är en svensk webbplats som grundades 2010. Webbplatsen har en liknande layout som Hemnet och du kan hitta både privata försäljningar och mäklarannonser. En av de största skillnaderna mellan Booli och Hemnet är att Booli inkluderar sålda priser i sina listor. Det innebär att du kan se hur mycket vad en fastighet såldes för, vilket kan vara till hjälp när man försöker bedöma det aktuella marknadsvärdet.

En annan skillnad är att Booli har en blogg med artiklar om fastighetsmarknaden, medan Hemnet inte har det. Booli erbjuder också en värderingstjänst, där du kan få en uppskattning av värdet på din bostad.

Läs mer: Allt du behöver veta när du ska köpa lägenhet

Boeno

Boeno.se är en svensk webbplats som lanserades 2016. Webbplatsen har en liknande design som Hemnet och innehåller både privat försäljning och fastighetsannonser. En av de viktigaste skillnaderna mellan Boeno och Hemnet är att Boeno endast inkluderar fastigheter som har prissatts av en oberoende värderingsman. Detta innebär att alla listor på webbplatsen ska vara realistiska och korrekta, vilket kan göra det lättare att hitta en fastighet som passar din budget.

Bovision

Bovision.se är en svensk webbplats som lanserades 2006. Webbplatsen har en liknande design som Hemnet och innehåller både privat försäljning och fastighetslistor. En av de största skillnaderna mellan Bovision och Hemnet är att Bovision låter dig söka efter fastigheter per kommun. Detta kan vara till hjälp om du har ett specifikt område i åtanke som du vill bo i

Vilken bostadssajt ska du använda?

Alla dessa tre bostadssajter är utmärkta och det beror verkligen på dina individuella behov vilken av dem du ska använda. Om du letar efter en webbplats med korrekt prisinformation är Booli ett bra val. Om du vill ha en webbplats som endast innehåller listor som har fått ett realistiskt pris är Boeno ett bra alternativ. Och om du letar efter en webbplats där du kan söka efter fastigheter efter kommun, är Bovision värt att kolla in.

Så där har du det! Tre alternativ till Hemnet som definitivt är värda att kolla in nästa gång du letar efter ett nytt hem. De som vi tycker är bäst är Hemnet och Booli. Hemnet för att de listar flest antal bostadsannonser och Booli på grund av dess unika funktioner som erbjuds. Men som sagt är det upp till dig själv att bestämma vilken du vill använda. Bara för att vi tycker vissa är bättre betyder inte det att du inte kan hitta din drömbostad via någon av de andra bostadssajterna.